Novice

Legionela
Legionela – Nevarnost, Preprečevanje in Zakonske Zahteve Legionela je rod bakterij, ki so naravno prisotne v vodnih sistemih in lahko povzročijo resne okužbe pri ljudeh,

HACCP zahteve za premični obrat ali stojnico
Premični obrati in stojnice s hrano postajajo vedno bolj priljubljeni, saj omogočajo fleksibilno poslovanje in so dostopni potrošnikom na različnih lokacijah. Vendar pa morajo tudi

Verifikacija HACCP sistema: Zagotovite varnost in skladnost z zakonodajo
V sodobni živilski industriji ni dovolj samo vzpostaviti sistem HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), temveč je ključnega pomena, da se ta sistem redno

Vzpostavitev notranjega nadzora na osnovi HACCP sistema
Zagotovite varnost in skladnost z zakonodajo s HACCP sistemom, ki ga pripravimo v podjetju LI-JA STORITVE d.o.o. V današnji živilski industriji je zagotavljanje varnosti hrane

Izdelava načrta preprečevanja legioneloz
V javnih objektih, kjer se srečujemo z različnimi tveganji za zdravje, je še posebej pomembno zagotoviti varno in zdravo okolje za vse uporabnike. Eden izmed

Akrilamid
Akrilamid v hrani: Kaj morate vedeti o tej kemijski spojini Akrilamid je kemijska snov, ki nastaja v določenih živilih pri visokih temperaturah, običajno med cvrtjem,

Dobra higienska praksa (DHP)
V živilski industriji je zagotavljanje varnosti hrane in zdravja potrošnikov ključnega pomena. Dobra higienska praksa (DHP) je temelj, na katerem temelji varnost hrane. Vključuje vse

Kemijski dejavniki tveganja v živilski industriji
Živilska industrija je ključna za zagotavljanje varne in kakovostne hrane potrošnikom po vsem svetu. Vendar pa ta industrija vključuje številne procese in materiale, ki lahko

Transmaščobe v živilski industriji: Kaj morate vedeti?
V zadnjih letih so transmaščobe postale predmet številnih razprav zaradi njihovega negativnega vpliva na zdravje. Toda kaj so transmaščobe in zakaj bi se jim morali

USPOSABLJANJE HACCP – ključ do varnosti v živilskem sektorju
V živilski industriji je varnost prehranskih produktov ključnega pomena. Usposabljanje HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) je osnova za zagotavljanje varnosti živilskih proizvodov. Zakonodaja

Kdo potrebuje HACCP?
Zagotovo vi! Ali ste kdaj pomislili, ali vaše podjetje zares potrebuje HACCP? Odgovor je preprost: da, potrebuje ga. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)

Zakaj je HACCP tako pomemben za živilsko industrijo?
V živilski industriji je zagotavljanje varnosti in kakovosti živil na najvišji možni ravni izjemnega pomena. Eden ključnih sistemov, ki omogoča doseganje teh standardov, je HACCP